keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Valkoinen kivi









"Jolla on korva se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kiveen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja." Ilm.2:17





Viime kerralla Kylätalon Ilosanoman illassa oli meidän (osa-aikainen) pastorimme puhumassa, ja hän puhui Ilmestyskirjasta. Seuraavana iltana srk:ssa hä puhui myös osaksi samasta asiasta. Hän puhui mm. tuosta Ilmestyskirjan valkoisesta kivestä.


Valkoinen kivi merkitsee:

- syyttömyyttä
- ystävyyttä
- valtuutusta




Muinaisaikaan kun käytiin oikeutta tuomari laittoi johonkin kouruun syyttömyyden merkiksi valkoisen kiven, ja syylliselle mustan kiven. Kun Jeesus antaa omilleen valkoisen kiven, niin se on syyttömyyden vakuus.

(Pastorimme on muuten siviiliammatiltaan tuomari :)




Myös joskus muinoin on ystävillä ollut tapana halkaista valkoinen kivi, ja toiseen puoleen kirjoitettiin toisen nimi ja toiseen toisen. Sitten kivet vaihdettiin ja kumpikin sai mukaansa ystävänsä nimen kivessä.




Kiven antaminen merkitsee myös valtuutusta. Jeesus valtuuttaa uskovan, antaen hänelle uuden voittajan nimen, jonka hän vain itse tietää.
Siinä Jeesus valtuuttaa meidät siihen asemaan jönka Hän haluaa meille antaa.





Ihmeelisiä asioita ja ihmeellisiä tulevaisuuden näkymiä, kun vain pysymme uskossa Häneen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti