tiistai 13. helmikuuta 2018

Sekasortoisen ainoa toivo










Ensio Lehtoselta:



"Päätön kana on kauhistuttava näky. En unohda koskaan lapsuuteni päätöntä kanaa. Äidin kehotuksesta otin kanalasta vanhan kanan, vein sen puuliiteriin ja löin pään kirveellä poikki. Mutta kanapa lähti lentoon. Pyrähteli suinpäin sinne tänne. Törmäili verta vuotaen,kunnes väsyi loppuun.
Päätön kana on myös nykyinen maailma.
- Olemme syöksymässä suin päin jonnekin, mutta minne? kysyvät johtajat.
- Olemme nyt lähestymässä historian järkyttävimpiä hetkiä.
- Viikko viikolta jännitys kasvaa uskomattomassa määrässä,lausuu toinen.





Ihmiskunta on kuin päätön kana, sen kohtalonhetki on jo lyönyt. Vielä muutamia turhia törmäilyjä, ja sitten seuraa nääntymyksen hiljaisuus.
Ihmiskunta menetti päänsä jo Adamin lankeemuksessa. Sen jälkeen on koko Adamin suku ollut ilman yhdistävää päätä ja joutunut toivottomaan epäjärjestykseen ja sekasortoon. Kaikki ovat kaikkia vastaan. Syövät toisiansa ja hävittävät.
Sellainen on elämän meno. Sen me näemme ja koemme kipeästi myös omassa elämässämme.





Pää on Jeesus, jonka ihmiskunta on hyljännyt synnin tähden erottautuessaan elävästä Jumalasta.
Mutta Jeesus on tullut uudelleen pääksi. Hän on seurakunnan pää, kaikkien niiden Jumalan ihmisten, jotka Häneen uskovat.
Meidän ei Jeesus-pään yhteydessä tarvitse toimia kuin ilmaa huitoen, kuin päättömät kanat, vaan me saamme alistua Hänen johtoonsa.
Hän on Pää ja Hän määrää, ja me tottelemme. Silloin on elämämme jälleen sopusointuinen."




Omia mietteitä:

Ja ajatelkaas, Ensio Lehtonen kirjoitti tämän jo 1961 julkaistussa kirjassa. Miten paljon enemmän tämä on nyt ajankohtainen. Maa syöksyy kohti tuhoaan. Mutta riiputaan kiinni Jeesuksessa ja Jumalan sanassa, niin olemme turvassa. Hän on luvannut niin. Olemmeko me se sukupolvi, joka näkee Jeesuksen saapuvan kirkkaudessaan hakemaan niitä, jotka ovat valmiina?





Ole siunattu tänäänkin!

2 kommenttia:

  1. Minäkin tässä päivä tai pari sitten luin Raamatusta lopun ajoista... Kyllä tuo Lehtosen kirja on hyvä, siinä tuntuu olevan joka päivälle joku hyvä huomio. Siunausta sulle itsellesikin Sesse!

    VastaaPoista
  2. Ei ihan joka päivälle ole sellaista tekstiä, ett se "kolahtaisi" mutta usein kyllä.

    VastaaPoista