tiistai 6. helmikuuta 2018

Pettyneitten toiveiden siunaus




Sana huomiselle (7.2.) päivälle Ensio Lehtosen kirjasta:




"Eräässä Saksan taidegalleriassa on taulu, joka on sijoitettu pitkän käytävän päähän. Kaukaa katsoen se näyttää sekavalta pilvirykelmältä, joka ei mainittavasti viehätä katsojaa. Mutta lähestyessään "Pilvimaisemaa" huomaakin hämmästyksekseen, että sekava pilvimuodostelma onkin koottu pienenpienistä ihanista enkeleistä. Mitä lähemmäksi "Pilvimaisemaa" katsoja tulee, sitä ihastuttavampia ovat kerubien ja serafien suloiset piirteet.












Ehkäpä sinun elämääsi peittää parhaillaan sekava pilvimaisema. Mielesi on alakuloinen kuin harmaa päivä. Kauniit toiveesi ovat rauenneet, jalot ihanteesi särkyneet ja elämäsi on täynnä huolia ja pettymyksiä.
Mitään ei kuitenkaan ole tapahtunut ilman taivaallisen Isän sallimusta. Eivät sinun pilvesi ole tuomion ja rangaistuksen pilviä. Isän siunaus on niihin kätketty.













Yritä nöyrästi taipua taivaallisen Isäsi rakastavan käden alle ja katsele sieltä käsin elämäsi "Pilvimaisemaa". Totisesti sinäkin alat erottaa enkelten kasvoja vaikeuksiesi pilvissä. Ja lopulta olet huomaava, että elämäsi harmaus oli sittenkin enkeleitä täynnä.
Silloin sinä ihastut "Pilvimaisemaasi" ja osaat kiittää taivaallista Isääsi kaikesta.





- - -





- Minä päätän, että tämän nykyisen ajan kärsimykset eivät ole verrattavat siihen kirkkauteen, joka on ilmestyvä meihin. - Room.8:18

2 kommenttia: