perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kirkastusvuorella





Tänään oli Rukouskirjassa päivän Raamattu-viite Luukkaan evankeliumista, 9:tä luvusta. Kirjassa oli vain muutama jae, mutta minä yleensä luen koko sen luvun.
Kappaleessa Kirkastusvuorella oli jae, johon en ole koskaan ennen kiinnittänyt huomiota... Se on jae 32. (Raamattu kansalle-käännös).





Mutta luetaanpas ensin Kirkastusvuorella kappaleen alusta eli jakeesta 28 lähtien:




"Noin kahdeksan päivän kuluttua siitä, kun Jeesus oli tämän puhunut (eli Jeesus oli puhunut kuolemastaan ja kehoittanut seuraamaan häntä uskossa), hän otti mukaansa Pietarin, Johanneksen ja Jaakobin ja nousi vuorelle rukoilemaan. Jeesuksen rukoillessa hänen kasvojensa hahmo muuttui ja hänen vaatteensa tulivat säteilevän valkoisiksi. Samassa siinä oli kaksi miestä, Mooses ja Elia, ja he keskustelivat hänen kanssaan. He ilmestyivät kirkkaudessa ja puhuivat hänen poismenostaan , jonka hän oli toteuttava Jerusalemissa..."



Seuraava jae oli se, jota en muistanut koskaan lukeneeni tässä yhteydessä: "Mutta Pietari ja ne, jotka olivat hänen kanssaan, olivat unen raskauttamia. Herätessään he näkivät Jeesuksen kirkkauden ja kaksi miestä jotka seisoivat hänen luonaan."





En tiedä miksi se niin "kolahti" minuun että piti ihan tarkistaa 33/38-käännöksestä, että kerrotaanko siinäkin niin, ja kyllähän siinä oli :) Olin aina muistanut tuon opetuslasten unen raskauttaman olon vain siitä Getsemanen puutarhasta...
Miksi se jae puhui minulle ja mitä se halusi sanoa... onko se sitä, että emme saa vaipua "uneen" hengelliseti, muuten emme näe taivaalisia ihmeitä ja Jeesuksen kirkkautta...





Luulemme, että totta on vain se mitä omin silmin näemme tässä maailmassa, ja omin korvin kuulemme, emmekä näe hengellisiä ulottuvuuksia. Anna Herra meidän pysyä valveilla tässä pimeässä maailman ajassa, anna meille "näkevät silmät ja kuulevat korvat". Amen!





2 kommenttia:

  1. En minäkään muuten olisi muistanut, että siinä oltiin unessa... Kumma miten jotkut jakeet menee jotenkin ohi silmien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sitten toisella kerralla joku jae "näkyy" ihan eritavalla.

      Poista