perjantai 29. tammikuuta 2016

Elävä toivo







Pietarin kirje 1. 3-6 (Elävä uutinen eli uusi testamentti vapaasti kerrottuna).



"Jumalalle, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Isälle, kuuluu kaikki kunnia. Hänen rajattoman hyvyytensä ansiosta saimme syntyä uudestaan ja meistä tuli Jumalan oman perheen jäseniä. Meillä on nyt ikuisen elämän toivo, sillä Kristus nousi kuolleista. Jumala on varannut lapsilleen ikuisen elämän arvokkaan lahjan. Tämä puhdas, saastumaton ja kulumaton lahja odottaa teitä taivaassa. Valtavalla voimallaan Jumala tekee mahdolliseksi sen että tämä lahja kerran on teidän, koska uskotte häneen. Tämän saavat kaikki ihmiset nähdä viimeisenä päivänä. Olkaa siis iloisia. Vaikka teillä nyt onkin vaikeuksia, tiedätte mitä on tulossa."



Tämä rohkaisuksi itselleni ja jokaiselle! Ei Jeesus jätä lammastaan :)




sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Suvun jäljillä(kö) ?







Tässä kuvassa on mummoni ja kuva on tietääkseni otettu Joensuun Pelastusarmeijassa, johon mummo oli nuorena kuulunut. Myöhemmin, vanhempana, hän taisi olla enemmän helluntalainen, ainakin mieleltään. Mummoni kuoli jo minun ollessani 6 vuotias, joten liian vähän minulle jäi hänestä muistikuvia.
Mummolla oli kahdeksan lasta, joista tiettävästi ainakin viisi oli uskossa kuollessaan... joten odotan näkeväni heidät taivaassa, niinkuin mummonikin :)



Itselläni on viisi lasta, joista yksi on julkisesti uskossa, toiset ovat vielä "työn alla" niinkuin sanotaan....eli rukoustyön ja Jumalan työn alla.
Mietin onko maailma nykyisin niin jumalaton, että "suvuittain kulkeva usko" koko ajan vähenee. Raamattu kuitenkin sanoo, Apt. 16:31: ..."usko herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, sinä ja sinun perhekuntasi." Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ihminen automaattisesti pelastuisi olemalla esim. uskovan perheen lapsi....vaan jokaisen on tietenkin tehtävä oma henkilökohtainen ratkaisu Jeesuksen puoleen.
Uskon tuon Apostolien tekojen lauseen tarkoittavan sitä, että esimerkiksi uskovan kodin lapsen on helpompi tulla uskoon jossain vaiheessa elämäänsä, koska hänellä on tieto oikeasta tiestä ja ehkä takana lapsuudesta lapsen usko, niinkuin oli itsellänikin. Lisäksi vanhempien, isovanhempien, sisarusten ym uskovien sukulaisten esirukoukset auttavat asiaa.




Siunattua sunnuntai-iltaa ystäväni!









lauantai 16. tammikuuta 2016

Huippukivi




Hyvää lauantaita! Hebrealaiskirjettä olen lukenut tällä viikolla aamuisin. Yhtenä päivänä "kolahti" tämä kohta:" Muistakaa menneitä päiviä, jolloin te valoon päästyänne kestitte monet kärsimysten aiheuttamat kamppailut." Kyllähän se alkuaika minullakin oli enemmän kärsimystä, koska olin silloin naimisissa ei uskovan miehen kanssa, jolla lisäksi oli alkoholi-ongelma ja oli myös agressiivinen välillä...Nyt on huomattavasti rauhallisempaa ja saa elää uskovan miehen kanssa. Kuitenkin se alkuaika uskossa oli hyvää ja on edelleen :)



Hebrealaiskirjeessä on monia rohkaisevia kohtia ja samalla varoituksia,kuten esim. Heb.4:1 "Varokaamme siis, ettei kenenkään teistä huomattaisi jääneen taipaleelle, sillä lupaus päästä hänen lepoonsa on yhä voimassa." Ja Heb.4:15 "Eihän meidän ylipappimme (Jeesus) ole sellainen, etteikö hän voi sääliä meidän heikkouksiamme, sillä hän on ollut kaikessa kiusattu samalla tavoin kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä."



Tänä aamuna siirryin jo 1. Pietarin kirjeeseen. Siinä sanotaan, luvussa 2 ja jakeet 6-8: "Sanotaanhan Raamatussa: Katso minä asetan Siioniin kulmakiven, valitun ja kalliin. Joka häneen uskoo ei joudu häpeään. Teille jotka uskotte, se on kallis, mutta niille jotka eivät usko on siitä kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät tullut huippukivi, kompastus kivi, loukkauksen kallio. Koska he eivät tottele sanaa, he kompastuvat, ja se heidän osakseen on määrättykin."

(Huippukivi on holvikaaren ylin kivi, joka yhdistää holvikaaren ja pitää sen koossa).









Jos ei tunne enemmälti Raamattua, niin tuokin Pietarin kirjeen lause on aika vaikea ymmärtää. Vaikkakin Raamattu, jota luen on Raamattu kansalle-käännös, niin siltikin. Siksipä katsonkin miten asia on muutamassa muussa "käännöksessä" kirjoitettu, jos täällä sattuu vierailemaan henkilö, jolle Raamattu on vieraampi. Elävä toivo kirja sanoo: "Raamatussa sanotaan, Kristus on minun seurakuntani arvokas kulmakivi, jonka minä olen valinnut. Ne jotka uskovat häneen, eivät joudu pettymään.Hän on uskoville hyvin arvokas. Niillekin jotka eivät usko, on "kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, tullut peruskiveksi -rakennuksen tärkeimmäksi. Raamatussa sanotaan myös, että "Hän on kivi, johon jotkut kompastuvat, ja kallio johon he kaatuvat." Ihmiset kompastuvat, kun eivät kuuntele eivätkä tottele Jumalan sanaa."





Suuri ilosanoma-kirja taas sanoo asian näin: Sen vuoksi myös Raamatussa sanotaan "katso minä lasken Siioniin valitun kalliin päätöskiven, ja joka häneen uskoo ei joudu häpeään. Teille siis jotka uskotte, kuuluu se kunnia, mutta tottelemattomille on se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, tullut päätöskiveksi ja kompastuskiveksi ja loukkauskallioksi. Tottelemattomina he loukkaantuvat sanaan ja siihen heidät on pantukin."



Uusi testamentti nykysuomeksi sanoo asian lähes samoin kuin Raamattu kansalle-käännös. Siinä sanotaan vain, että peruskivi, kun taas joissakin on tämä huippukivi, niinkuin omassa raamatussanikin. Mutta tuo huippukivi on kai se todellisempi käännös ja helpompi käsittääkkin, kun ajattelee, että me (Jumalan seurakunta) ollaan Jumalan rakennus jonka huippukivi (Jeesus) pitää koossa. Totta myös, että peruskivi myöskin, niinkuin raamatussa sanotaan, että "muuta perustusta ei voi panna, kuin mikä pantu on: Jeesus Kristus". Tämä oli ihan ulkomuistista.



Huh, tulipas pitkä postaus, mutta eihän Jumalan sanasta kai voi liikaa kirjoittaa :) Siunausta päivääsi!

lauantai 9. tammikuuta 2016

Niin se lähti käyntiin...








...uusi vuosi nimittäin. Ja yhdeksän päivää on jo mennyt, ennenkuin saan aikaiseksi postausta tänne puolelle. Vaan eipähän tänne mitään tunkua taida olla :)
Tänään sattui kiva juttu, kun oltiin eräässä kaupassa. Kassalla oli nuori tyttö joka on usein siinä ja on kova juttelemaan kaikkea. Tänään hän jutteli ensin miehelle, siitä että hän tykkää komeista parroista, kun hänen ukillaan on komea parta ja viikset, liittyen siihen , että mies kasvattaa taas partaa..mä olin siinä perässä kassalla ja laitoin mun ostokset hihnalle....siinä hän vielä jatkoi juttua mulle ja sanoi, että jos saisi jonkun historian henkilön tavata , hän haluaisi tavata Albert Einstainin (kirjoitetaanko se edes noin...), mä sanoin että mä valitsisin sellaseksi henkilöksi Jeesuksen.



Kiitos Herralle, että hän on auttanut mua siinä, että mun on nyt huomattavasti helpompi puhua hengellisistä asioista kuin ennen. Kun sitä rukoilin pitkään, että voisin reilusti puhua uskostani, etten tuntisi oloani vaivaantuneeksi, enkä missään tapauksessa häpeäisi Jeesuksen nimeä...kun periaatteessa olen kuitenkin ollut aika ujo ihminen. Ja hän on vastannut rukoukseen, kiitos Hänelle!
Ihanaa, kun Hän kuulee rukoukset!



Luuk. 8-9 "Minä sanon teille: Jokaisen joka tunnustaa minut ihmisten edessä, myös Ihmisen Poika on tunnustava Jumalan enkelien edessä. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, se tullaan kieltämään Jumalan enkelien edessä." (Raamattu kansalle käännös).


Siunausta teille jotka tänne eksytte!